2010. február 22., hétfő

Alga és az oxigén

Bolygónk oxigén-készletének 90%-át az algák termelik. A földi élet megteremtői.Az algákban található biológiailag aktív anyagok daganatellenes, daganatmegelőző, antimutagén (elfajulásvédő), radioprotektív (sugárzás ellen védő), vérzsírcsökkentő, vérnyomáscsökkentő, antikoaguláns (alvadásgátló), antimikrobiális (csíraölő), antivirális, antibakteriális, antifungális, gyulladáscsökkentő, immunmoduláns és sok más hasznos tulajdonsággal rendelkeznek.Az algakivonat sejtszinten fejti ki hatását, a következő összetevőknek köszönhetően: többszörösen telítetlen zsírsavak (pl.: Omega-3), klorofilszármazékok, poliszacharidok, szulfatált galaktánok, fukoidánok, glukánok, alginsav, ligninek, fenolvegyületek, enzimek, növényi szterinek, vitaminok, karotenoidok, makro- és mikroelemek. Ami az egyes vitaminokat, nyomelemeket és a jódot illeti, azok az algakoncentrátumban magasabb koncentrációban vannak jelen, mint más élelmiszerekben.A mikroalga (készítmények) a magas ásványianyag-, nyomelem- és vitamintartalomnak köszönhetően:•serkenti a sejtépítést – főleg az aminosavak és B-vitaminok•fokozza a regenerálódást – létfontos zsírsavak, aminosavak, klorofill és fikocianin•javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát – ásványok, aminosavak, klorofil•véd a csontritkulás ellen – ásványok, nyomelemek•segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását, méregtelenít – klorofill, fikocianin, ásványok, nyomelemek (szelén!) •támogatja a vérképzést – ásványok, B-vitaminok, klorofill•mérsékeli az allergiás tüneteket – a mangán elősegíti a tüneteket kiváltó hisztaminlebomlást•támogatja a daganat elleni védelmet – nyomelemek, fikocianin, klorofill, zsírsavak•javítja a sejtanyagcserét – klorofill, króm, szelén, zsírsavak•vérnyomás szabályozásában, a sejtszaporodásban, a gyulladásos folyamatok, a szív- és cukorbetegség megelőzésében van szerepe - nukleinsav-, valamint V-linolénsav-tartalmának köszönhetően - ez utóbbi elősegíti a prosztaglandin képződését•elősegíti a pajzsmirigy működését - jód tartalmának köszönhetően•csökkenti az étvágyat, így jó segítség lehet fogyókúránál•pikkelysömör, bőr gombás fertőzése, herpesz megelőzésében•immunrendszer erősítésében•csökkenti a koleszterin- és a triglicerinszintet, és megelőzi a szív-koszorúér elmeszesedést•és végül, de nem utolsó sorban lassítja az öregedést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése